Primena leptir mašni u kežual kombinacijama

Mnogi muškarci vole da nose leptir mašne, u to nema sumnje, međutim većina njih smatra da nema priliku za to jer leptir mašne vezuju isključivo za posebne, svečane prilike.

Danas je došlo do preokreta kada su leptir mašne u pitanju. Njihova primena je proširena osim na svečane događaje, kada odevnoj kombinaciji daju posebnu notu, i na događaje opuštene prirode.

Kako izneti leptir mašnu u kežual varijantama?

IZBOR KOŠULJE

Uklapanje košulje je od ključnog značaja, gde posebno treba da se vodi računa o kragni koja pre svega mora odgovarati vašim crtama lica. Ukoliko imate okruglo lice, preporučuje se kragna sa oštrim ivicama, dok osobe sa oštrim crtama lica treba da biraju kragne okruglih ivica.

IZBOR MATERIJALA

Pravilo broj jedan kada su leptir mašne u pitanju, jeste da one moraju biti proporcionalne vašoj građi. Stvar koju morate uzeti u obzir jeste i izbor materijala. Sjajne leptir mašne kaakteristične su za formalne prilike, dok su matirane kežual.

IZBOR BOJE

Kada su boje u pitanju, crno-bele leptir mašne uvek se vezuju za svečane prilike, dok kada idete na događaju opuštenije prirode preporučujemo leptir mašnu šarenog dezena.

Savetujemo da leptir mašna i kravata budu različite boje, jer u suprotnom efekat leptir mašne će biti beskoristan. Ukoliko se bojite da eksperimentišete, koristite uvek neutralne nijanse poput crne, bele, teget, sive, bordo i tu nema greške jer bilo koja od ovih boja ide apsolutno uz sve.

Ukoliko želite da vaš izgled dobije dubinu, tada birajte dve iste boje ali u različitim nijansama. Na taj način vaš outfit dobiće određeni volumen.

Ukoliko ste smeliji tip osobe, slobodno preporučujemo da kombinujete razlicite dezene leptir mašni i košulje u isto vreme. Jedna od interesatnih kombinacija jeste košulja na pruge i leptir mašna na tufnice.

Ipak, udobnost je ključna stvar u  modu, zato se pobrinite da nosite leptir mašnu onako da se vi osećate u njoj ugodno pre nego što napustite kuću.