Milana Guteša: Leptir mašna je detalj visoke elegancije

Milana Guteša, asistent je na Fakultetu tehničkuh nauka u Novom Sadu. Modom se bavi iz hobija, ali ne isključuje mogućnost da joj to postane i profesija.

Danas smo popričali sa njom na temu leptir mašni.

1. Kako gledaš na činjenicu da su se leptir mašne vrtoglavo vratile u modu?

Milana Guteša: Leptir mašne su odličje vremena kada se vodilo računa o detaljima na visokom nivou. Podsećaju na period mode kada su upotrebljavani kvalitetni materijali, krojenje po meri i ručna izrada stilskih detalja. U današnje vreme sve je podređeno konzumerizmu i hiper proizvodnji i svi smo se zasitili mode koja je globalna i univerzalna i nema osobenost. Upravo zbog toga tragamo za detaljima koji su posebni, ručno rađeni, rađeni po nasoj želji. Na taj način izlazimo u svet jedinstveni, kroz takve detalje izražavamo sebe na svoj sopstven način i menjamo uniformisanost i globalnost sveta mode.

Leptir masna

2. U kojim prilikama ti praktikuješ outfit upotpunjen leptir mašnom ?

Milana Guteša: Leptir mašnu volim da nosim u poslovnim kombinacijama jer daje tu tračicu muške note i olakšava ženi da se probije u poslovnom svetu.

3. Poznato je da su leptir mašne muški modni detalj kako komentariseš to da su žene poslednjih godinu dana gotovo napravile idealnu ravnotežu?

Milana Guteša: Nadovezaću se na predhodno pitanje. Upravo ta potreba da budemo ozbiljno shvaćene u svetu koji nas okružuje nas tera da u outfit uvrštavamo detalje koji oslikavaju snagu, eleganciju i autoritet. Masculine style je izazov ženama decenijama unazad, a proteklih godina se u različitim varijantama iznova pojavljuje modnom scenom. Današnje žene su svesne svoje snage i samopouzdanja, pa stoga s lakoćom nose i ,,muške“ detalje koji ne kvare njihovu ženstvenost, nego je u tom kontrastu samo dodatno ističu.

Masculine style

4. Kakav utisak na tebe ostavljaju muskarci koji nose takav detalj?

Milana Guteša: Ukoliko pogledamo koje su se sve muške poznate ličnosti odvažile da prošetaju ovaj modni detalj (Džodž Kluni, Bred Pit, a i mnogi Bondovi) jasno je da je leptir mašna detalj visoke elegancije. Iskreno, volim kada vidim leptir mašnu na muškarcu, posebno ukoliko je ukomponovana sa haljinom njegove lepše polovine. Na taj način, ovaj detalj nikako ne može biti ne zapažen.

Milana Guteša