Kako ukombinovati košulju sa leptir mašnom?

Najviši nivo u modi muškaraca jesu odela. Ništa se ne može uporediti sa utiskom koji odaje mušakac u klasičnom i pravilno odabranom odelu.

crno-odelo-i-crna-leptir-masna

Ona su u modnoj industiji zastupljena toliko dugo da je nezamislivo zamisliti današnju modu bez njih. Promene koje se iz godine u godinu javljaju kada su odela u pitanju jesu dezeni, boje, krojevi.

Svaki muškarac u svom ormanu bi trebao da ima odelo koje će mu savršeno pristajati, stoga se preporučuje da prilikom kupovine posetite krojača kako bi vam uzeo mere i napravio odelo koje će biti isključivo namenjeno vama i koje će savršeno pristajati vašoj figuri.

Osnovno pravilo kojeg se trebate pridržavati jeste da ne „kvarite“ svoje odelo. Koliko god ono lepo bilo, ako ne znate pravilno da ga ukobinujete sa košuljom i leptir mašnom ono će izgubiti svoj stil.

Da biste u tome uspeli neophodno je da znate koje varijacije boja se najbolje uklapaju.

Paleta koja će vam pomoći u tome:

paleta-boja

SA BELOM NEĆETE POGREŠITI

Ukoliko ste u žurbi, nemate vremena ili ne znate šta da obučete , preporučujemo crno – belu kombinaciju. Bela jednostavno ide uz sve, uklapa se sa svakom bojom, čak ni sa belo-belo kombinacijom nećete pogrešiti.

KARIRANI DEZENI

Često pitanje koje se nameće jeste koju leptir mašnu izabrati uz kariranu košulju?

Da li zadržati isti dezen košulje i leptir mašne ili ga promeniti?

Slobodno se opustite i kombinujte različite dezene, time iskazujete svoju smelost i samopouzdanje. Ono na šta morate obratiti pažnju jesu boje, previše različitih boja može delovati prenapadno i neukusno.

plava-i-crvena-leptir-masna

 

PRUGASTI DEZENI

Kada su u pitanju prugasta odela ili košulje jedina stvar koju trebate da zapamtite je to izbabete leptir mašnu u drugom dezenu. Ukoliko prugasto odelo ukombinujete sa prugastom leptir mašnom izgledaćete kao zebra.

prugasta-kombinacija

CVETNI DEZENI

Cvetni dezeni umeju biti zahtevniji. Ukoliko se odlučite da ih uvrstite u vaš outfit, to morate raditi pažljivo.

Ako je vaša košulja „preglasna“ izaberite smiriujuću jednobojnu leptir mašnu. Cvetni dezeni mogu biti savršeni izbor kada ne želite da izgledate previše elegantno, ali ipak dovoljno upečatljivo.

 

Modni stručnjaci ističu da bi svaki muškarac u svom garderoberu trebao da ima do tri odela, zato prilikom njihove kupovine ne štedite na kvalitetu i izaberite one prave.