Ašok Murti o prazničnom periodu, glamuru i leptir mašnama

Tokom jednog popodneva, u ponovnom susretu sa stilistom Ašokom Murtijem razgovarali smo o prazničnom period, glamuru, nekim novim – nesvakidašnjim mašnama.

Kao i uvek, naš sagovornik je imao pregršt saveta koji će pomoći svima onima sa večitom dilemom: šta obući u novogodišnjoj noći. Razgovarali smo i o novim modelima “Taya bowties” mašni koje su od nedavno dostupne kupcima.

Asok Murti
Kakav trend možemo očekivati tokom prazničnog perioda, naročito u novogodišnjoj noći?

Ašok Murti: Generalno, Nova godina kao praznik i ceo taj period od katoličkog do pravoslavnog jeste vreme za nošenje najsvečanijih toaleta. Osnovni “ključ” jeste korišćenje crne i bele boje, jer je to nekako tradicionalna kombinacija naročito za muškarce, koji nikad neće pogrešiti ako se odluče za smoking i crnu leptir mašnu. Međutim, crna leptir mašna može uvek da bude i u drugoj boji, koja je usklađena sa prilikom, događajem, pa i ličnim osobinama. Ako je neko klasičniji, to može da bude smaragdno zelena, ali oni koji žele da budu u trendu, treba da biraju crvenu boju. Crvena svakako jeste i praznična boja, ali ove sezone u kombinaciji sa sivom, crnom i belom, ona apsolutno obeležava početak sezone.

crvena leptir masna

Kasnije, nakon praznika dolaze “mekše” i pastelnije boje. U suštini, Nova godina vam donosi ono što sami izaberete i brendovi kakav je vaš, “Taya bowties” pomažu ljudima da sami sebi diktiraju kako će izgledati, i tako odrediti vladajući trend za Novu godinu. U ovoj sezoni je obavezno upravo to što radite, nešto šte će definisati svakog pojedinca, a e ono što je masovno produkovano kroz sve kanale. Vi ste brend za individualce, a ne za masu.

Kako komentarišete novi model “Taya bowties” ?

Ašok Murti: Uža i duža leptir mašna jeste verovatno jedna od onih formi leptir mašni koje su prilagođene i namenjene muškarcu vrlo izraženog modnog stava, prefinjenog ukusa i jasno formirane slike o sebi. Pre nego što odlučite da nosite jednu ovakvu mašnu, morate prvo da razmislite kako izgledate. Ukoliko je neko puniji i kraćeg vrata onda ta leptir mašna na žalost nije dobro rešenje, ali ako zaista želite da izgledate moderno, ako želite da izgledate pomalo retro kao sa početka 60-tih, ovo je idelan izbor za vas. Dalje, da bi ta leptir mašna imala neki smisao, ona mora da ima odgovarajuću košulju, makar dva izbora – to može da bude košulja koja je vrlo popularna ove sezone, sa plitkom jačicom i sa malom kragnom koja se završava tako da se leptir mašna potpuno utopi u kragnu ili ćete je naglasiti tako što će to da bude kragna koja će definisati ispod tu leptir mašnu. Najlošija varijanta je da negde kragna pomalo izviruje ispod nje. Klasicna kragna je mnogo bolja ukoliko baš ne možete da nađete košulju sa jako malom kragnom. Važno je upamtiti da mora da postoji taj vizuelni balans.

tegent lm

Novogodišnja poruka za naše čitaoce…?

Ašok Murti: Kao i svake godine, ja bih svakome uvek poželeo ono što poželim i sebi, jer je to najiskrenija čestitka. Ove godine bih iskreno želeo da dobijemo priliku da se mnogo više bavimo sopstvenim a ne tuđim životima, da mnogo više budemo gospodari svoje svakodnevnice i da se bavimo sobom, a ne drugima.

Foto: Milan Milićev